Prirodni farmaceutski proizvodi!

Efikasna prirodna prva pomoć organizmu

Leto i deca

Za većinu dece leto predstavlja slobodu, avanturu, uživanje u prirodi, kupanje u moru, igranje u travi, pesku i sl. Mnogo više vremena provedenog napolju, boravak na moru i više fizičke aktivnosti ima prevashodno pozitivan uticaj na zdravlje. Zato dete ne treba sputavati da uživa u opuštenim letnjim danima već ga treba podsticati na raznovrsne aktivnosti. Jedino treba preduzeti male mere opreza radi izbegavanja sitnih neprijatnosti ...

Pročitajte još

U susret polenskim alergijama – kako se izboriti?

Dolaskom proleća, usled cvetanja biljaka, koncentracija polena u vazduhu se značajno povećava što za osetljive osobe predstavlja okidač za pojavu alergija. U martu i aprilu je u vazduhu najveća koncentracija polena drveća (leska, čempres, jasen, platan), od maja do kraja jula polena trava, a od kraja jula do oktobra polena korova (ambrozija, kopriva, pelen).

Pročitajte još

Kako prebroditi grip i prehladu uz pomoć inhalacione terapije?

Vekovima je poznato da boravak u šumi, posebno u šumi četinara, blagotvorno utiče na organe za disanje. Čak i bolesnicima koji su bolovali od ozbiljnih respiratornih bolesti se, kao deo terapije, uz redovnu terapiju lekovima, preporučivala šetnja kroz četinarske šume. Razlog tome je blagotvorni efekat isparljivih etarskih ulja iz listova na disajne organe.

Pročitajte još